Co čeká proprcky v roce 2021?

Jak už prozradí název, na proprcky se chystají změny. Když jsem začala psát tento článek vzpoměla jsem si na jeden citát, který má jedna česká značka - "Nikdo neříkal, že to bude jednoduchý." A my jsme si to upřímně ani nemysleli. 

S proprcky jsme oslavili společně druhý rok a jak už to tak bývá na konci období přichází vyhodnocení, porovnání, vlastně takový konečný verdikt. Co dál? I u nás, u majitelů, se chystají velké osobní změny (neboj te se, jsou velmi příjemné :-) a je potřeba se rozhodnout co bude s našim e-shopem dál. Ten totiž roste, vyvíjí se a je potřeba do něj zapojit i další lidi. Jenže... je potřeba je zaplatit, a to aktuálně nejde, více lidí než máme  teď není e-shop schopen uživit. Píšu vám to zcela upřímně, protože už taková jsem, a většina z vás, kteří sledujete naše videa to víte. 

A tak jsme měli 2, vlastně 3 možnosti. 

Abychom e-shopem uživili několik lidí a mohli se vyvíjet dál, mohli jsme ho buď zavřít a skončit, nebo e-shop prodat nebo do prodeje zařadit i jiné než české a slovenské značky. S e-shopem bychom se loučili s velmi těžkým srdcem, nechceme aby zanikla jedho původní myšlenka, proto jsme se rozhodli zařadit do prodeje i další značky. Ale nebojte se, česká tvorba zda bude stále z 90%, všechny stávající značky zůstávají a nové české přibudou.

Ale potřebujeme rozšířit spektrum zákazníků, proto padla varianta přidat i "nečeské" značky. Jak napsal jeden člověk (Ahoj a děkuji!)  je to přirozený vývoj, proč se omezovat jen na Českou a slovenskou republiku, když je na světe tolik zajímavých a také lokálních značek, které vyrábějí ve své zemi, ne v Číně, poctivě a za férových podmínek.

 A proč vlastně? 

Na to zařadit do prodeje i jiné než české značky jste mě vlastně přivedli vy. Na podzim jsme do e-shopu omylem, objednala razítka, které nebyli české. Razítka se hned vyprodaly a přišli tolik zráv a dotazů zda budou další, že jsme je objednali znovu. Asi to byl osud, který nám měl otevřít oči a ukázat, že i když na e-shopu bude i pár zahraničních značet nemusí ztratit na své původní myšlence - podporovat lokální tvůrce.

A tak jsme se do toho pustili... e-shop se brzy změní i vizuálně (ale o tom zase jindy). Přijde nové logo, nový e-shop a hlavně nové značky. Pár jich bude, snažím se však vybírat opravdu pečlivě. Pro začátek jsem začala značkami, které má rád Richard a se kterými máme osobní zkušenost, což je našim cílem. Nabídnout vám námi, respektive Richardem, ověřené značky, které doma od jeho narození používáme. Protože nad osobní zkušenost nemá nic. A tak většinu z věcí, které u nás nově najdete vybírat právě on, můj malý pomocník. A věřím, že vám je na videu i rád ukáže, však víte. :-)

Děkuji, že jste to dočetli až tady, na sociální sítě ještě nahraji i video, protože si myslím, že je to fér, vám to říct i osobně. A taky proto, že si s vám moc ráda povídám :-).

Vím, některé z vás to možná "naštve", některé potěší... věřím však, že se tady budeme potkávat i dále a že naše rozhodnutí pochopíte. A klidně pište, jsem tady andrea@proprcky.cz a moc ráda si poslechnu a přečtu váš názor.

Andrea  

PS: AKTUÁLNĚ JSOU TO ZNAČKY GOKI, HEIMESS A HOLZTIGER