Čím naplnit adventní kalendář?

Vytvořte pro děti adventní kalendář, na který jen tak nezapomenou!

Čekání na Ježíška dětem uteče mnohem rychleji, pokud jim připravíte kalendář plný malých překvapení. Do adventního kalendáře nemusíte dávat jen sladkosti, ale spousta dalších maličkostí, které dětem rozzáří oči. Všechny tipy najdete v kategorii ADVENT.
 
Pojďte se s námi podívat, co jsme vybrali!
 

 
1.SAMOLEPKY
 
Samolepky se dají použít na spoustu způsobu a děti si s nimi užijí spousta zábavy. Ať už si jimi ozdobí krabice, sešity, obaly nebo nábytek (tyto naše se dají sloupnout, nebojte se!) udělají dětem vždy radost. A pokud se nějaká líbí i vám, můžete si je roztříhat a s dětmi se podělit.
 
DSC_0656
 
 2. RAZÍTKA
 
Razítka jsou skvělá pro kreativní zábavu a tvoření. Pár jich dětem můžete dát do adventního kalendáře a se zbytkem můžete vymyslet spousta zábavy. Co takhle vyrobit tričko, prostírání nebo vánoční přání?  Pokud si vyberete celou sadu, můžete jimi ozdobit i dárečky nebo textil. V sadě jsou navíc nápisy, které nejen děti využijí celoročně.
 
DSC_0668
 
3. ADVENTNÍ PUZZLE
 
Puzzle obsahují 24 dílků, aby na každý adventní den dítě dostalo jeden. Krásné ilustrace, 4 různé varianty. 24.12. děti objeví celý obrázek.
 
DSC_0661
 
4. POZNÁVACÍ KARTIČKY DO PŘÍRODY
 
Venku teď trávíme spousta času. Co si procházky zpříjemnit těmito naučnými kartičkami? Díky krožku se dají rozdělit - na každý den tak můžete vložit jednu. V zimě se tak s dětmi můžete naučit poznávat broučky, houby nebo rostliny a na jaře na výletě nebo zahradě si do kartiček můžete napsat, datum, kdy jste je zahlédli.
 
DSC_0663
 
 
K Vánocům neodmyslitelně patří betlém. Tento dřevěný betlém si děti můžou i vybarvit (do kalendáře můžete přidat i fixy či voskovky) nebo jej nechat takto. 
 
TIP: Dejte ho dětem hned do prvních přihrádek kalendáře, ať si ho můžete vystavit a celý advent užít! 
 
DSC_0665
 
6. SADA ČAJŮ
 
Teplý čaj pro zimní pohodu je krásným dárkem nejen pro děti, ale i pro dospělé. Vybrali jsme pro vás Adventní sadu, která obsahuje 24 čajů (mix zelený, černý i bílý čaj) a Ochutnej poznávací sadu, která obsahuje 20 nejoblblíbenějších čajů od značky Sonnentor.
 
TIP: Do diáře nebo kalendáře si zapište jaký čaj jste ten den vypili, jednoduššeji pak dohledáte, který vám chutnal a můžete si ho dokoupit i samostatně.
 
DSC_0659
 
7. PEXESO
 
Pexeso potěší menší i větší děti. Můžete ho vložit do jednoho okýnka nebo jej rozdělit na více dní. Než si jej zahrajete, můžete si s dětmi vyprávět ke kartičkým příběhy. Co se vaří z brambor nebo jaký je na obrázku pejsek? Jakou barvu mají jahody a jaké znáš ještě ovoce v červené barvě? Fantazii se meze nekladou.
 
DSC_0657
 
 
Které dítě nemá rádo tetovačky? Tyto jsou skvělé v tom, že se dají velmi jednodušše roztříhat do více okýnek, mají velmi dlouho životnost a nádherné ilustrace. Máme více než 26 různých druhů. Takže si vybere opravdu každý!
 
DSC_0653
 
 
Praktický malý kompas na šňůrce bude skvělým dárkem pro všechny malé badatele. Je ze dřeva a v několika barvách.
 
DSC_0860
 
 
 
Magnety jsou maličkostí, která potěší všechny děti. Vlezou se i do nejmenších adventních kalendářů a parádu udělají nejen na ledničce. Máme několik varinat, které potěší holky i kluky.
 
DSC_0643
 
11. PĚNOVÁ ZVÍŘÁTKA
 
Hračky do vody jsou skvělou zábavou pro malé i větší děti. Nejen, že jim zpříjemní samotné koupání, ale užití si i spousta zábavy. S našimi zvířatky můžete s dětmi cvičit názvy nebo barvy.
 
TIP: Sadu můžete rozdělit na více dní nebo zbytek zabalit pod vánoční stromeček.
 
DSC_0640
 
 
Vhoďte fazolky do vody a čekejte co se stane! Z fazolek se vyklubou pěnová zvířátka. S těmi si pak děti mohou dále hrát ve vaně nebo i v pokojíčku. Fazolky můžete rozdělit mezi sourozence, nebo jednu schovat do kalendáře a durhou do mikulášského balíčku. 
 
 DSC_0279
 
12. JOJO
 
JoJo, kdo ho neměl? Toto je krásné, dřevěné - skvělé na ven i na doma. Je ručeně malované, každý kus je vlastně originálem. Je to tradiční hračka, která bavila už spousty dětí před námi. 
 
TIP: Mějte jojo vždy u sebe v kabelce, zkrátíte tak dětem čekání u lékaře nebo jízdu vlakem či autem.
 
DSC_0635
 
13. LÁTKOVÁ KORUNKA
 
Látková korunka je skvělou alternativou pro děti, které nerady nosí čepice. Skvěle totiž poslouží jako čelenka i v chladnějších dnech. Je vhodná pro kluky i holky k vánočnímu stromečku i na narozeninovou oslavu.
 
DSC_0624
 
Kostky, hračka kterou dětí milují. Ať už vyberete přírodní nebo variantu s obrázky můžete je rozdělit do několika adventních okýnek. Až kostičky budou pohromadě mohou děti poskládat celý obrázek.
 
DSC_0868
 
 
 
15. DŘEVĚNÁ KÁČA
 
Malá nebo velká, přírodní nebo barevná. Mějte káču vždy u sebe a děti se nikdy nebudou nudit.
 
DSC_0632
 
16. IGRÁČEK
 
 
DSC_0270
 
 
Něco pro procvičení hlavičky, to jsou hlavolamy. Máme je ze dřeva, kovu a plastu. Vybrat si můžete z jednodušších, ale i složitějších variant pro větší děti.
 
DSC_0276
 
18. KRÁSNÉ POHÁDKY - ROVNÝCH 24
 
24 adventních pohádek - na každý den jedna. Adventní pohádky tedy píší lidé, jako jste vy – maminky a tatínkové, babičky a dědečkové, tety a strejdové, kamarádky a kamarádi všech malých medvědů, které máme okolo sebe. Jsou krátké tak akorát, aby bavili i menší děti. 
 
DSC_0629-2
 
19. LEPORELO
 
Menším dětem můžete do adentního kalendáře vložit i leporelo. Vybírejte tyto čtvercové, ať se vám do kalendáře vlezou. 
 
DSC_0623
 
20. WASHI PÁSKA
 
Pásky s vánočními ilustracemi, které využijete nejen na dárečky, ale i k dekorování, výrobě přáníček nebo originálnímu pověšení dětských kreseb na zeď.
 
DSC_0649
 
Poctivá česká hračka pro nejmenší, to jsou veselé zvířátka. Mají kolečka a tvar, který se krásně hodí do dětské ručičky.
 
DSC_0833-2
 
22. KALÍŠEK S KULIČKOU
 
Potřebujete trénovat motoriku a trpělivost? Přidejte dětem do kalendáře tento kalíšek s kuličkou. Vybrat si můžete s přírodní nebo barevné varianty.
 
TIP: Vyzkoušejte to i vy sami, uvidíte, že to není žádná legrace. :-)
 
DSC_0636
 
23. SPONKY DO VLASŮ
 
Sponky do vlasů pro všechny malé parádnice. Můžete je vložit do jednoho okýnka nebo sponky rozdělit na více dní. 
 
DSC_0959
 
24. POHLEDNICE KE STAŽENÍ
 
Jako poděkování pro vás máme VÁNOČNÍ POHLEDNICI s autorskou ilustrací. Tu jste si minulý rok velmi oblíbili, tak věřím, že se dětem bude líbit i letos. Děti si pohlednici můžou vybarvit, dopsat libovolný text a poslat jí těm, které mají rádi. Ke stažení ZDE. 
 
PRO_PRCKY_VANOCNI_BANNER 
 
 
Znáte tuto oblíbenou hru? Čím víc foukáte, tím více balónek vyletí. Super pomůcka i k trénování a učení smrkání.
 
DSC_0271-2
 
Z celého srdce vám děkujeme za podporu! Většina značek, které u nás v e-shopu najdete prožívá nyní velmi těžké období. Každá vaše objednávka je pro nás i pro ně velmi důležitá.