KAM VYRAZIT S DĚTMI V PRAZE?

Plánujete výlet do Prahy nebo už vám došly nápady, kam s dětmi vyrazit? Sepsali jsme pro vás pár tipů od nás z kanceláře, ale i od vás, našich zákazníků. 

Kam společně vyrazíme?

1. Muzeum iluzí Praha

S Richardem jsme muzeum navštívili před pár lety a moc se mu tam líbilo. Pokud mají děti rády kouzla a triky nešlápnete vedle. Velké plus je skvělá poloha v centru Prahy a možnost koupení vstupenek za zvýhodněnou cenu. My se tam chystáme určitě znovu.

DSC_0014-2

2. Zoo Praha

Sázka na jistotu. Udělejte si čas celý den, abyste si zoo mohli v klidu užít. Doporučuji (v případně menších dětí) vzít kočárek, abyste mohli v zoo strávit opravdu celý den. V pražské zoo je i skvělá nabídka jídel (doporučujeme legendární kari u slonů), takže si s obědem nemusíte dělat velké starosti. Pokud vyrazíte v létě, nezapomeňte dětem plavky, v jejich mini vodním světe se vám budou hodit. Jo! A vy si nezapomeňte deku, ta se vám zase bude hodit, když se děti budou cákat ve vodě (můžete si v klidu udělat piknik).

3. Mirakulum 

Sice už kousek za Prahou, ale naprosto úžasné místo. Když byl Richard malý měli jsme dokonce pernamentku. Také doporučuji na celodenní výlet, děti si to tam opravdu užijí. U nás byl vždy nejoblíbenější vodní svět (ručníky, plavky s sebou), bludiště a pak minizoo. 

DSC_1428

4. Národní technické muzeum

Tady jsme byli s Richardem na podzim a moc jsme si to užili. Byli jsme v něm cca 4 hodiny, ale stálo by to celý den. Věkově jste hodně doporučovli 5+, my jsme tam měli ale i menší děti a zvládly to v pohodě (tak zvažte). My jsme vyrazili hned na otvíračku, vstupenky jsme kupovali přes internet a měli jsme velké štěstí na strešní vyhlídku. Doporučujeme!

5. Minizoo Chuchle

Moc milá procházka, kterou jsme zakončili zvířátky. Doporučuji pro menší děti, Richard měl cca 4 roky, když jsme vyrazili a moc se mu tam líbilo. Najdete v něm lišku, prasa divoké, rysa a další zvířátka. Zoo slouží i jako záchranná stanice pro opuštěná a raněná mláďata. Vstup zdarma.

6. Exkurze na Letišti Praha

Další parádní zážitek je exkurze na pražském letišti. Dají se vybrat různé trasy, podle věku dětí (min.doporučený věk je 3 roky). Exkurzi musíte zarezervovat dopředu přes jejich stránky, doporučuji nastudovat všechny podmínky tam. A pozor, děti v kočárku na exkurzi nesmí!

7. Národní zemědělské muzeum

Pro menší i větší děti bych doporučuji NZM. Dětem se nejvíce líbily traktory a expozice Živá voda (ta se líbila moc i nám). Hodně si pak vyhráli i v koutku Gastronomie, kde se dají potraviny nakoupit a uvařit. Děti se tam můžou navíc seznámi i s retro potravinami. V NZM pořádají i dílničky, na těch jsme ale zatím nebyli. 

8. Dinopark na Harfě 

Dinoparky máme po celé ČR objeté snad všechny. Na Harfě patří učitě k těm menším a méně povedeným (za nás). Ale nerada bych srovnávala dinopark v Praze a dinopark, který je umístěn uprostřed lesa. 

DSC_0009

A jaké tipy dál: Království železnic, Petřín, Vyšehrad, Dinopark n Policejní muzeum, Krtkův svět, Toucův dvůr, Kuličková dráha na Dědině, Park Malešice s vodními atrakcemi, Papilonia v Hamleys, Mořské akvárium..

 

Chybí vám tady nějaký výlet? Napište nám ho!