Velikonoční tvoření pro děti

 

Pojďte si s námi vyrobit velikonoční dekorace a podívat se co jsme si pro vás na proprcky připravili!

Minulý rok jsme se společně pustili do výroby mramorových vajíček a jednoduché dekorace v podobě skořápek naplněných pažitkou. Pokud jste článek minuli najdete ho tady.

Letos jsme si připravili na stůl misku s mechem a dřevěnými vajíčky, které jsme doplnili větvičkami, které jsme nasbírali při procháze v lese a zajíčkem. Toho jsme s Richardem vyrobili z filcu. Nově jsme sadu na výrobu zajíčka zařadili i na e-shop, ale ani my jsme jí celou nevyužili. Richard si chtěl zajíčka dotvořit podle sebe, takže se do toho můžete pustit sami i s věcmi, které najdete doma.

Snímek obrazovky 2021-03-16 v 15.44.18

A jak vyrobit zajíčka? Velmi jednoduše!

 K výrobě vám postačí filc, nůžky, lepidlo, bavlna či vlna, něco na prošívání (my jsme měli jehlu), rulička od toaletního papíru nebo utěrek a fix na dozdobení. Tvar zajíčka nebo jiného zvířátka si vystřihněte z filcu a poté už dozdobte dle vlastní fantazie. V sadě je i vlna, kterou jsme zajíčka prošili, vy si ho však doma můžete prošít i klasickou nití. 

Na oči jsme použili pohyblivé očka, která stačí na filc přilepit. Pokud je doma nemáte nevadí, můžete použít fix, knoflíky nebo filc, který si vystřihnete do požadovaného tvaru.

Zajíček může sloužit jako maňásek, my jsme ho vyplnili ruličkou od utěrek a postavili ho na stůl ♥

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of jsme mamapocket

A pokud doma nenajdete vše co potřebujete můžete si koupit již hotovou sadu.

Co by se vám ještě mohlo hodit!

 Mnozí z vás si už všimli, že jsme doplnili katerogii "Tvoření". Najdete v ní spousta věcí na tvoření a to nejen velikonoční. Vybrala jsem pro vás nejen hotové sady, ke kterým už nepotřebujete vůbec nic, ale i tvořitvé sety, se kterými s dětmi můžete tvořit dle vlastní fantazie.

S dětmi si tak můžete ušít kabelku, vyrobit karnevalové masky, velikonoční kuřátka, velikonoční přáníčka, náramky i náhrdelníky. Velikonoce přímo lákají k tvoření. Můžete použít i věci které najdete doma a vyrobit si tak originální tvoření z ruliček nebo papíru. 

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of jsme mamapocket (1)Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of jsme mamapocket (2)